Nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović (62) ranjen je večeras iz snajpera dok je ispred hotela "Kraun plaza" u Beogradu bio sa vladikom Joanikijem, saznaje "Blic".

Daka davidovic.jpg

Napadač je ranio Davidovića u ruku. Kako javlja Pink, ranjeni nikšićki biznismen je privatnim vozilom prevezen u Urgentni centar i nije životno ugrožen.

Kako saznaje "Blic", na Novom Beogradu pronađen je zapaljen "reno 4" u kom se nalazio snajper za koji se vjeruje da ga je napadač koristio pri ranjavanju Davidovića.

Prema pisanju crnogorskih medija, Miodrag Daka Davidović prethodnih godina bio je zainteresovan za javno bavljenje politikom. Prike dvije godine prodao je benzinsku pumpu u Nikšiću i planirao da se povuče iz što više poslova koje je započeo u Crnoj Gori.

Osim benzinske pumpe, Davidović se bavio i proizvodnjom alkoholnih pića, kao i građevinskim poslovima.

U vlasništvu Davidovićeve kompanije "Neksan" bio je i budvanski hotel “Admiral” kojeg je u zapuštenom stanju prije dvije godine kupila od ruske Metropol grupe.

Kako piše Investitor.me, iako slovi za opozicionara, Davidović se više puta nalazio "pri ruci" crnogorskim vlastima tako što je "ulijetao" u upravljanje nikšićkom željezarom, posrnulim gigantom u kojem je i sam nekada radio. Davidović se svojevremeno interesovao i za preuzimanje Duvanskog kombinata u Podgorici, ali do toga nije došlo.