Član Džudo kluba "Leotar" Igor Đurica predložen je ispred Džudo saveza Republike Srpske kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske u akciji koju već 65. godinu zaredom organizuje “Glas Srpske”.

Igor djurica.jpg

Igor je sjajnim rezultatima obilježio godinu na izmaku, a najbolji rezultat ostvario je na prvenstvu Balkana održanom krajem marta u Albaniji, gdje je u seniorskoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju. 

Ovaj rezultat dobija na težini jer je Igoru ovo tek prva godina u juniorskoj konkurenciji, što mu nije smetalo da u kategoriji do 60 kilograma nadmaši sve rivale.

Igor je istakao da nije bilo nimalo lako, ali da je ipak uspio biti bolji od ostalih. Do finala je imao dvije borbe i obje je dobio ipponom, a isto je ponovio i u meču za zlatnu medalju u kojem je savladao domaćeg takmičara, koji je imao ogromnu podršku sa tribina.

Bio je bez premca na šampionatu BiH, gdje je početkom marta postao seniorski prvak, a krajem septembra i šampion u konkurenciji mlađih seniora do 23 godine.

Na seniorskom prvenstvu BiH u Banja Luci Igor je sve svoje protivnike savladao ipponom, a na šampionatu BiH do 23 godine takođe je dominirao. 

Uzimajući u obzir činjenicu da je Igor prva godina juniora to još više daje na snazi njegovim rezultatima jer je praktično na pragu pravih iskušenja.

U Džudo klubu "Leotar" radi sa trenerom Mitrom Mrdićem, koji je u svojoj karijeri postizao sjajne rezultate, a 2008. godine je bio i najbolji sportista Republike Srpske. Igor se nada da će jednog dana ponoviti Mitrov uspjeh, ali za njega je i činjenica da je među kandidatima za najboljeg sportistu velika čast. Ističe da mu je to veliki stimulans za nastavak karijere.