Lovačko udruženje "Leotar" proslavilo je 100 godina svog rada.

lovacko udruzenje  leotar.JPG

Ima oko 450 lovaca okupljenih u 10 sekcija. Udruženje radi na uzgoju i zdravstvenom stanju divljači, ubacivanjem divljači, izgradnji čeka, pojilišta, a u planu je i završetak radova na izgradnji lovačkog doma.

Predsjednik Lovačkog udruženja "Leotar" Janko Šekarić rekao je da se nekad drugačije gazdovalo u odnosu na sadašnje vrijeme, ali da se danas bolje čuva lovište.

"Ima više lovaca u odnosu na prethodne godine, ali mislim da smo doveli to u red i da ćemo i dalje raditi u zaštiti i uzgoju divljači. Radimo i na disciplinovanju onih koji iskaču iz naših okvira", rekao je Šekarić.

On je istakao da je glavna divljač na ovom području divlja svinja, srneća divljač, a tu su i zec, predator, lisica, vuk, šljuka, jarebica, prepelica.

Predsjednik "Paštrovska lovačka organizacija" iz Petrovca na moru Stevo Davidović istakao je da mu je drago što je došao na proslavu ovog jubileja.

"Saradnja između naša dva lovačka društva je sjajna i mi smo ponosni što imamo pobratimski odnos sa lovcima iz Trebinja. Saradnja se pokazuje u naizmjeničnim posjetama lovaca kao i razmjeni iskustava u jednom pravom i iskrenom druženju", kazao je Davidović.

Predsjednik Lovačkog društva "Begej" iz Kleka Željko Narančić je sa osmijehom na licu i pun emocija pričao o pobratimskim odnosima ova dva društva.

"Svake godine dolazimo u Trebinje na druženje, a naši pobratimi u Klek. Povezalo nas je jedno iskreno prijateljstvo, a druženje nas je održalo sve ove godine. Mi se družimo uz lov i kroz lov, a kad dođemo ovdje dolazimo među svoje jer većina naših lovaca vuče porijeklo iz ovih krajeva", naglasio je Narančić.

U čast 100 godina udruženja dodjeljene su diplome i zahvalnice zaslužnim članovima, kao i udruženjima.