U 13. kolu Premijer lige BiH RK „Leotar“ je na domaćem parketu pobijedio RK „Bosna Vispak“ iz Visokog rezultatom 28:26(12:13), što je šesta pobjeda Trebinjaca, a treći poraz gostiju.

rk leotar (2).JPG

Tokom prvog poluvremena gosti su bili u prednosti od jednog do dva gola razlike 3:5, 6:8, a u 20. minutu i tri gola - 7:10. Do kraja poluvremena  domaćin je smanjio rezultatsku razliku, tako da se u drugo poluvrijeme ušlo sa minimalnom prednošću gostiju od 12:13.

Drugih 30. minuta kao da je na parketu bila druga ekipa, proradio je i golman Radović koji je odbranio nekoliko zicera gostiju, ali sedmerac kad se lomio rezultat, pa je domaćin prešao u vođstvo u 37. minutu 17:16.

Gosti se nisu predavali i napravili su mini seriju 0:4, tako da je na semaforu pisalo 18:20. Nakon toga, golovima Srdanovića i Nikolića Trebinjci ponovo dolaze u vođstvo od 21:20. Tu prednost su održavali do kraja utakmice i u posljednjem minutu su dali gol za konačan rezultat 28:26.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić zahvalio se publici na podršci i čestitao košarkašima pobjedu, jer ove dvije pobjede koje su izvojevale trebinjske ekipe u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ znače puno za trebinjski sport.

„Čestitam i mojim momcima od srca i večeras su bili pravi protiv ekipe koja ima jednog bivšeg i sadašnjeg reprezentativca. Ekipa Bosne je iskusna i ima dosta velikih utakmica, a nadam se da ćemo i mi biti sve iskusniji i iskusniji iz utakmice u utakmicu, a večeras smo pokazali jednu zrelost“, istakao je Tavrić.

Strijelac četiri gola Aleksandar Nikolić zahvalio se svojim saigračima na bespoštednoj borbi.

„Više smo želili pobedu i zasluženo pobedili. Pokazali smo da imamo kvaliteta i uz malo sreće biće još bolje“, rekao je Nikolić.

U narednom kolu Trebinjci gostuju  ekipi RK „Borac M-tel“ u Banja Luci.

RK „Leotar“: Savović, Draganić 4, Orbović, Miličević 4, Parežanin, Milojević 1, Nikolić 4, Parežanin, Radović,  Ninković, Ratković, Bugarinović, Uljarević 3, Abramović 2, Srdanović 7, Janković 3, Grk. Trener: Darko Tavrić.

RK „Bosna Vispak“: Žiga, Osmanhodžić 6, Burić, Harmandić 7, E. Sirćo, Balta 3, Toromanović 1, Kurtović, Keso, Karavdić, Redža, S. Sirćo, Karanović 2, Omanović 7, A. Jamaković, E. Jamaković. Trener: Sead Jamaković.