U pozorišnoj sali Kulturnog centra odigrana je pozorišna predstava "Crnogorac u tranziciji", kotorskog "Teatra 303".

predstava crnogorac u zavicaju.JPG

Tekst za ovu predstavu napisao je Dragan Buzdovan prije godinu dana, a on glumi  i glavnog lika.

Buzdovan kaže da je ovo bilo 31. izvođenje ovog pozorišnog komada, a predstavu, koja je po žanru komedija koja obuhvata period od 40 godina - od nastanka "Teatra 303" do današnjih dana, igrali su širom regiona.

"Glavni moto nam je da kroz priču i satiru opomenemo one koji bi mogli da poboljšaju našu stvarnost i napravili nam život malo dostojanstvenijim. Na ovim prostorima su problemi slični i vidjeli ste da je publika prepoznala probleme. Zajedno se svi učimo ne bi li nam bilo malo ljepše i da damo mali doprinos demokratiji kroz ovu priču do slobodne riječi", rekao je Buzdovan.

Glumica amterskog Teatra 303 Katarina Igić rekla je da je predstava "Crnogorac u tranziciji" bila predviđena da bude monodrama, ali kroz publiku su shvatili da je bolje da to bude komedija i da se u nju uključuju i mladi.

"Sve ono što govori Buzdovan u toku predstave događa se starima, a i nama mladima ne samo u Crnoj Gori, već u cijelom regionu", istakla je Igić.

Tokom 70. minuta gledaoci su uživali u predstavi u kojoj ima politike, satire i običnih problema koji opterećuju malog čovjeka i više puta aplauzom su nagradili glumce.

Predstava je odigrana u organizaciji Grada Trebinja i Zavičajnog udruženja Crnogoraca u Hercegovini "Petar II Petrović Njegoš"