Ovih dana počinje prodaja Golfa “osmice”, ali na našim prostorima kultni status i dalje uživa “dvojka”. I to ne samo kod nas jer, kako vrijeme prolazi, druga generacija Golfa sve je popularnija i u svojoj njemačkoj domovini.

golf dva (4).jpg

Cijene dobro očuvanih polovnih primjeraka popularnog automobila u posljednje vrijeme toliko su narasle da su čak nadmašile iznose koji se za “dvojku” traže u zemljama Balkana.

Ovih dana u Njemačkoj je prodat vjerovatno najbolje očuvani VW Golf II. Automobil proizveden 1989. godine prešao je svega 30.874 kilometara! Ponuđač iz njemačkog Mörlenbach objasnio je da je prethodni vlasnik bio starac rođen 1929. godine koji je automobil redovno garažirao i nije ga vozio zimi.

golf dva (5).jpg

Rezultat je savršeno očuvana “dvojka”, s originalnim pnemumaticima, velur presvlakama, bez trunke hrđe ili oštećenja u unutrašnjosti.

Dodatnu vrijednost daje bogata oprema pošto se radi o GL paketu, dok je za pogon zadužen 1,8 litarski benzinac (90 KS), spregnut s 5-stepenim manuelnim mjenjačem.

golf dva (3).jpg

Očekivano, za ovako vrijedan Golf istaknuta je visoka cijena: 5.990 eura! U međuvremenu je oglas uklonjen pa se može pretpostaviti da je Golf prodat za traženi novac.

golf dva (1).jpg

golf dva (2).jpg