U pozorišnoj sali Kulturnog centra održan je koncert učenika Muzičke škole povodom 65. godina postojanja i rada ove ustanove i 10. godina od otvaranja Srednje muzičke škole.

Koncert muzicke skole1.jpg

Prema riječima direktora Muzičke škole Dušanke Babić ova škola išla je uzlaznim putem i rezultati su iz godine u godinu sve su bolji.

Ona je istakla da škola ima osam odsjeka - za klavir, harmoniku, violinu, violončelo, flautu, solo pjevanje, gitaru i violu.

"Srednja muzička škola je za ovaj period iznjedrila 20 učenika koji su upisali studije na različitim muzičkim akademija, a neki su već i završili. Ovo je rekordna godina sa 304 upisana učenika od toga 268 u osnovnoj i 36 u srednjoj školi", rekla je Babić.

Koncert muzicke skole2.jpg

Među izvođačima je bio i Trebinjac, kompozitor Marko Kovač koji je u svom gradu završio osnovnu muzičku školu i bilo mu je čast što je pozvan da svira povodom ovog jubileja.

Prema njegovim riječima, vežu ga lijepe uspomene ne samo za školu, već i za Kulturni centar.

"Bitan je kontinuitet, a naša škola se može sa tim ponositi jer je iza nas 65. godina.  Šest razreda sam završio u Trebinju, a srednju muzičku u Podgorici jer u to vrijeme nije bilo srednje muzičke u Trebinju", istakao je Kovač.

Koncert muzicke skole3.jpg

Koncert je počeo sa horom pripremnog razreda i osnovne škole koji su i nazivima pjesam koje su izvodili "Ljubav, samo ljubav", "Nek' svuda ljubav sja" i "Ceo svet naš" pripremali teren za svoje starije kolege.

Više od sat vremena publika je uživala u muzici koju su izvodili učenici ove škole.

Koncert muzicke skole4.jpg