Šesto veče Trebinjaca u Beogradu okupilo je naše brojne sunarodnike iz srpske prestonice, koji su i ovoga puta tradicionalno okupljanje iskoristili za druženje, pjesmu i igru.

vece trebinjaca beograd 2019 (5).jpg

Slobodnih stolica u hotelu "Orašac", gdje se sada već tradicionalno održava "Veče Trebinjaca", nije bilo, a tražila se i ulaznica više, jer se ovakvo druženje ne propušta.

Uz stare prijatelje, stiču se i nova prijateljstva, podsjeća na rodni zavičaj, dogovaraju budući poslovni poduhvati.

Brojne Trebinjce pozdravio je gradonačelnik Mirko Ćurić, koji je sekretaru Udruženja "Jovan Dučić" Milivoju Rupiću uručio umjetničku sliku sa motivom grada na Trebišnjici.

On je istakao da je veoma ponosan na sve beogradske Trebinjce, jer na ovaj način pokazuju da su složni i da se drže jedni uz druge, što je najvažnije za svaku vrstu uspjeha.

"Ovo druženje, ova beogradska veče Trebinjaca, pokazuje i jednu važnu liniju vašeg odnosa prema zavičaju, jer, gdje god bili, šta god radili i koliko god bili uspješni ne smijemo da zaboravimo ko smo i odakle smo", naveo je Ćurić.

vece trebinjaca beograd 2019 (1).jpg

Ćurić ih je upoznao i sa aktuelnim kapitalnim projektima u gradu, ali i sa planovima oko izgradnje novog puta od Foče do Tjentišta i od Gacka do Vrbe.

"Sve je ovo važno zbog boljeg povezivanja juga Srpske i matice Srbije, jer mi u Hercegovini, koliko god bili zagledani u Banjaluku, Beograd ne ispuštamo iz vida. Ovdje se školuju naši najbolji studenti, ljudi koji su budućnost Trebinja i koji sutra treba da vode naš grad", naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, za sve Trebinjce i druge dobronamjerne ljude otvoren je za svaku ideju, sugestiju i arhumentovanu kritiku.

"Vrata Trebinja su svima vama širom otvorena. Tu sam da zajednički stvaramo ljepše, bolje i naprednije Trebinje za naša nova pokoljenja, jer su ona budućnost svih nas", poručio je Ćurić.

vece trebinjaca beograd 2019 (2).jpg

U zabavnom dijelu programa nastupio je bend "Milan Nikolić i barakuda" i student Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Sara Hamović, te glumac Lepomir Ivković.

Veče Trebinjaca u Beogradu organizuje Udruženje Trebinjaca "Jovan Dučić".

vece trebinjaca beograd 2019 (4).jpg

vece trebinjaca beograd 2019 (3).jpg