Parastosom poginulim pripadnicima Trećeg odreda Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske u crkvi Svetog cara Lazara i polaganjem cvijeća na spomenik poginulim pripadnicima MUP-a u odbrambeno-otadžbinskom ratu, obilježeno je 27 godina od formiranja ovog Odreda.

27 godina odreda specijalne policije rs (2).JPG

Predsjednik Udruženja 3. Odreda Specijalne brigade policije Dejan Bodiroga prošao je ratni put od Trebinja do Prijedora.

Odred je, kako je rekao, brojao oko 100 boraca, a poginulo ih je 12, a nakon rat umrlo još osam njegovih pripadnika.

"Odred je bio manevarska jedinica vrlo mladih ljudi, tako da sam ja sa svojih 22-23 godine bio jedan od najstarijih u odredu. Mladost je i iznijela ovaj rat, a danas su porodični ljudi koji žive svoj život, ali još uvijek su spremni da brane Republiku Srpsku koju smo stvarali i prije 27 godina", rekao je Bodiroga.

27 godina odreda specijalne policije rs (1).JPG

General i ratni zamjenik komandanta Specijalne brigade policije Ljubomir Borovčanin istakao je da je nakon 22 godine ponovo u Trebinju.

Prema njegovim riječima, vrlo je uzbudljivo i emotivno ponovo se susresti sa saborcima.

"Ispunjen sam ponosom zato što se nalazim među ljudima, a pred spomenikom onih koji su svoje živote dali stvarajući Republiku Srpsku, zadužbinu koju mi imamo obavezu da čuvamo i jačamo, ali i da stvaramo državu u kojoj će nam život biti bolji", istakao je Borovčanin.

27 godina odreda specijalne policije rs (3).JPG