Sportska dvorana "Miloš Mrdić" u subotu će biti domaćin dva trebinjska premijerligaša tako da će ljubitelji sporta moći da uživaju u košarci i rukometu.

rk leotar sloga.JPG

KK "Leotar" u 9. kolu Prvenstva BiH "Liga 12" dočekuju KK "Promo" iz Donjeg Vakufa. To je susret dvoje novajlija u najkvalitetnijem košarkaškom rangu BiH. Do sada domaćin ima skor od pet pobjeda i tri poraza, a gosti po četiri pobjede i poraza.

Nakon poraza u prošlom kolu protiv KK "Mladost", Trebinjci su se pripremali u radnoj atmosferi sa željom da pred svojom publikom dođu do važne pobjede, a gosti nakon uvjerljive pobjede na domaćem parketu protiv KK "Vogošća" dolaze osokoljeni i učiniće sve da pomrse račune domaćinu.

Utakmica počinje u 17.00 časova.

U 13. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" dočekuje RK "Bosna Vispak" iz Visokog.

Trebinjcima u goste dolazi renomirani protivnik koji je više puta bio prvak BiH, a trenutno se nalazi na trećem mjestu sa 26 bodova (8 pobjeda i po dvije neriješene i izgubljene utakmice).

To će biti prava utakmica za rukometne sladokusce, a treba naglasiti da su Visočani izgubili u 2. pretkolu Kupa BiH u srijedu u Tuzli od RK "Slobode" od kojih su poraženi i Trebinjci u subotu u 12. kolu Premijer lige.

Prema riječima trenera Darka Tavrića njegovi Igrači su dobro radili u ovoj sedmici tako da spremno očekuju sutrašnju utakmicu.

"Ova utakmica je ista kao i svaka druga. Nakon naša dva poraza dolazi nam dobra i iskusna ekipa koja nije slučajno treća na tabeli. Očekujem jednu dobru igru i pobjedu", rekao je Tavrić.

Utakmica RK "Leotar"-RK "Bosna Vispak" počinje u 20.00 časova.

Iz uprave oba kluba pozivaju sve prijatelje sporta da dođu u Sportsku dvoranu i svojim navijanjem pomognu da košarkaši i rukometaši dođu do novih pobjeda.