U Narodnoj biblioteci održana je promocija zbirke pjesama "Opijelo Hercegu" autora Blagote Koprivice.

opijelo hercegu.JPG

Ovaj pjesnik poznat je trebinjskoj publici od njegove prve pjesme koju je napisao "Smrt se nije promijenila" do najnovije knjige koja je sinoć predstavljena.

U svom šaljivom stilu Koprivica kaže da su prošla ona vremena"Šta je pisac htio da kaže", jer što je htio to je i kazao.

"Posvetio sam se svom zavičaju, a za mene to predstavlja čitava Stara Hercegovina. U oskudnom i krševitom mom kraju čovjek se uvijek bori za opstanak i i toj borbi kleše svoj karakter. Hercegovina je zemlja mučna, zabačena, pljačkana, ratovima raseljavana, ali ostala okamenjena "kamenom košuljom obučena"-utesana rana", kaže Koprivica.

Svoje stihove govorio je i novi član Udruženja književnika Republike Srpske scenarista i strip crtač pisac Jovan Bratić.

Prema njegovim riječima, za njega je privilegija da postane član Udruženja književnika Republike Srpske.

"To je jedna vrsta satisfakcije za moj rad i osjećam se kao da sam ušao u jednu luku gdje me shvaćaju ozbiljnije kao književnika i pjesnika. Ta luka je i mjesto ljudima koji se bave lirskim i literarnim izrazom", rekao je Bratić.

U programu je učestvovao i novi članov Udruženja književnika Republike Srpske Sreten Vidaković, a o pjesnicima su govorili i prof. dr Radoslav Milošević i Milovan Rosić.

Organizator je bilo Udruženje književnika Republike Srpske-podružnica Trebinje.

 Vinokupci

Preci pretka moga djeda
vino točiše i
preliše kriške
šenična kolača na dan
kad se gosti ljube.

Istoriju o piću saznaše
kada more ugledaše

I čudiše se i
poslije pola noći
propalom nebu na
zemlji između brda
i galiji poput mjeseca.