Mladi košarkaši Leotara, godište 2008. i mlađi ostvarili su polovičan uspjeh na drugom turniru IMBL lige koji je u nedjelju održan u Splitu.

mladi kosarkasi u splitu.jpg

Mladi košarkaši „Leotara“ u poznatoj dvorani u Gripama, mjestu gdje su stasavale brojne generacije svjetski poznatih košarkaša u prvom meču su poraženi od „Budućnosti“ iz Podgorice, rezultatom 54:22 dok su u drugom duelu pobijedili Školu košarke „Koš“ iz Sarajeva rezultatom 46:39.

„Sa bilansom od tri pobjede jednim porazom praktično smo obezbijedili učešće na Završnom turniru IMBL lige koji će biti održan u Sarajevu. U direktnom duelu sa ekipom „Splita“ u Podgorici borićemo se za drugo mjesto na tabeli i lakšeg protivnika u četvrtfinalu“, kaže Milan Komar trener ove selekcije.

Koševe na obje utakmice u Splitu su postigli: Masleša 6, Đajić 5, N.Ignjatić 5, Kašiković 6, Samardžić 11, Ćurić 4, Đurić, Kandić, Vuković 14, Glušac 15 i D. Ignjatić 4.

Na završnom turniru IMBL članovi ove, takozvane Južne grupe, sastaće se sa ekipama iz zapadnog dijela u kojoj igraju između ostalih i „Zadar“, „Rijeka“, „Cedevita Olimpija“, „Cedevita junior“, „Janče“ iz Ljubljane i zagrebački „Rudeš“