Okružno javno tužilaštvo Trebinje odbacilo je krivičnu prijavu koju je podnio Nebojša Vukanović protiv dijela rukovodstva Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/, ocijenivši je neosnovanom.

okruzno-javno-tuzilastvo-trebinje.jpg

Srna saznaje da su iz trebinjskog Tužilaštva naveli da nema dokaza da su direktor HET-a Gordan Mišeljić, izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove Ilija Tamindžija i direktor za pravne i ekonomske poslove Ljubo Vuković počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

Prema saznanjima Srne, Okružno javno tužilaštvo donijelo je naredbu da se obustavi istraga protiv Mišeljića, Tamindžije i Vukovića, jer nema dokaza da su počinili navedena krivična djela niti bilo koja druga.

Tamindžija, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je Srni da je "nedopustivo Vukanovićevo konstantno širenje neistina i obmanjivanje građana Srpske".

"U nedostatku sopstvenih kvaliteta, Vukanović već godinama svoj imidž kreira na neosnovanim optužbama i izmišljotinama na račun onih koji, za razliku od njega, iza sebe imaju projekte i rezultate", istakao je Tamindžija.

On je naglasio da "narodni poslanik i takozvani novinar Vukanović nikada ništa nije uradio za Republiku Srpsku i njene građane i da je krajnje vrijeme da kao i ostali počne da polaže račune onima koji su ga birali".

"Njegova politika do sada se zasnivala samo na obmanama i zabavljanju širokih narodnih masa", poručio je Tamindžija. 

U izjavi za TrebinjeLive.info narodni poslanik Nebojša Vukanović istakao je da je za odluku trebinjskog Okružnog javnog tužilaštva saznao iz medija, ali da je očekivao ovakvu odluku i amnestiranje, kako je rekao, kriminala.

On je rekao da trebinjsko pravosuđe u zatvor šalje ljude zbog kazne od 30 KM, ali, s druge strane, amnestira one što oštete državu za milionske iznose.

"Zbog ovakvog rada tužilaštva i ne čudi što se raspala ova država", naveo je Vukanović.