U naselju Gorica, neposredno uz Gorički pravac, počela je izgradnja trotoara, što će značajno olakšati svakodnevni život stanovnika najveće trebinjske mjesne zajednice, ali i brojnih đaka koji pohađaju školu u ovom naselju.

trotoar gorica (1).jpg

Predsjednik Mjesne zajednice Gorica Rade Drinjak kaže da će izgradnjom ovog trotoara značajno biti poboljšana bezbjednost pješaka.

"Dijelom kojim se gradi trotar prolazi veliki broj djece i to se nalazi uz sami magistralni put. Nadam se da će radovi biti izvršeni u predviđenom roku", naveo je Drinjak.

Radovi su povjereni trebinjskoj firmi "Total gradnja", čiji radnici su već počeli sa postavljanjem ivičnjaka.

Biće urađen trotoar dužine oko 300 metara i širine tri metra.

Pješačka staza biće širine dva metra, dok će zelena površina biti širine jedan metar.

Radoviće će ubuhvatiti i uređenje postojećih trotoara na raskrsnici u naselju Gorica gdje su postavljeni semafori, koji će biti uređeni i prilagođeni osobama sa invaliditetom.

Vrijednost radova je oko 50.000 KM.

Na području Trebinja u narednoj godini u planu je izgradnja još nekoliko trotoara, a prioriteti su završetak radova na izgradnji trotoara u Petrovom polju sa pripadajućom oborinskom odvodnjom, trotoar na južnom gradskom izlazu, kao i trotoar u naselju Tini u Kolubarskoj ulici i još jedan trotoar u naselju Gorica.

Nacrtom budžeta za 2020. godinu za izgradnju trotoara predviđeno je 200.000 KM.

trotoar gorica (2).jpg