Zgrada Opštine Ljubinje pretrpjela je manja oštećenja tokom današnjeg zemljotresa koji je registrovan na području Hercegovine, potvrdio je u načelnik Darko Krunić.

zemljotres ljubinje.jpg

"U zgradi Opštine Ljubinje imamo manja oštećenja, pločice i zidovi su ispucali, ali veće materijalne štete nema. U školama nemaju velikih oštećenja. Dao sam preporuku osnovnoj školi da danas raspuste djecu, radi straha da se možda ponovo ne bi nešto desilo. Djeca se prepadnu i možda je bolje da budu kući", rekao je Krunić za Anadoliju.

Sa seoskih područja, odnosno mjesnih zajednica na području opštine Ljubinje još nema podataka o štetama.

"Imamo slučaj da je na jednoj zgradi pao odžak i da su crijepovi popadali. To je u gradu Ljubinje. Sa seoskih područja nema nikakvih informacija, odnosno još nema informacija s teren", poručio je Krunić.

Kaže kako je u Trebinju dosta dobro stanje.

"U Nevesinju sam se čuo s načelnikom. U njih je bliže bio epicentar, između Blagaja i Nevesinja. Oni su raspustili škole. Ima oštećenja na školama. Dosta je veći udar bio kod njih nego kod nas u Ljubinju", kaže Krunić.

Načelnik Opštine Ljubinje pozvao je stanovništvo da ne stvara paniku.

"Ne treba stvarati paniku, jer iz panike možete prouzrokovati dosta nekih stvari koje treba normalno i smireno reagovati. Treba napuštati prostorije i biti ispred prostorija. Ovo je, inače, trusno područje tako da postoji mogućnost ponovnih zemljotresa. Vidjeli smo šta je bilo i u Albaniji tako da je vrlo vjerovatno očekivati da će biti još udara", poručio je Krunić.

Zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihteru evidentiran 10 kilometara južno Nevesinja.