Nevesinje je jutros pogodio jedan od najsnažnijih zemljotresa u posljednjih stotinu godina. Zemljotres je izazvao materijalnu štetu, a povrijeđenih, na sreću nije bilo.

Nevesinje.jpg

Oko 13 sati u Nevesinju je zavladala prava panika nakon što se na društvenim mrežama pojavila informacija da se u to vrijeme očekuje novi razorni zemljotres.

– Ljudi su izlazili vani, bilo je panike. Bilo dosta onih koji su u ovo povjerovali, naročito što se interval između dva zemljotresa poklapao sa događanjima u Albaniji – kaže sagovornik Srpskainfo.

U Policijskoj upravi Trebinje navode da ništa nije prijavljeno policiji.

Opštinski krizni štab Nevesinja na današnjem sastanku je odlučio da ni sutra ne bude nastave u osnovnim i srednjim školama.

Direktorica OŠ „Risto Proroković“ Mara Šaran kaže da je bilo oštećenja na objektima područnih osnovnih škola u Kifinom Selu, Zovom Dolu i Džinovoj Mahali.

Ona je dodala da oštećenja ima i na objektima matične škole, ali da nije ugrožena bezbjednost učenika.

Prema riječima načelnika Štaba za vanredne situacije opštine Nevesinje Mladena Zubca najviše oštećenja je na krovovima objekata.

– Trenutno su najveći problem stari odžaci koji i dalje predstavljaju opasnost za prolaznike – naveo je on

Štab za vanredne situacije formirao je stručni tim koji će sa Civilnom zaštitom i Komunalnom policijom obići lokakcije i objekte čija bi oštećenja mogla ugroziti bezbjednost građana.

Posljednji snažan zemljotres u Nevsinju registrovan je u jesen 1979. godine sa epicentrom u selu Luka, kada je oštećeno 300 kuća.