Učenici i nastavnici Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj" osnovali su humanitarno udruženje “Djeca djeci”, sa ciljem da se pomognu socijalno ugroženim đacima.

djeca djeci (2).JPG

Nakon humanitarnog bazara na kome su Trebinjci mogli da kupe razne rukotvorine koje su radile dječije ruke sa puno mašte i truda, učenici šestog razreda došli na ideju da svi oni koji imaju kućne ljubimce dođu u dvorište škole, a učenici su za simboličnu novčanu nadoknadu prošetali njihove ljubimce.

Sav novac išao je u humanitarne svrhe.

Nastavnik Engleskog jezika i književnosti u ovoj osnovnoj školi Marina Marković kaže da je cilj druženja da djeca pomažu jedna drugima.

“Djeca žele da pokažu kako je njihova dobra volja i voljni momenat velika i da svojim djelima mogu puno da doprinesu drugarima kojima je njihova pomoć potrebna, a to su prvenstveno socijalno ugrožena djeca”, istakla je Marković.

Prema riječima Lane Mišović, učenici su se okupili kako bi se lijepo zabavili, ali i kako bi pomogli svojim drugarima.

“U dvorištu naše škole danas je bilo lijepo, osmijeh na licu vidio se kod svakog učenika, a mnogi su prebrodili danas strah od psa kojeg su imali od ranije. Pomagati drugima je lijep osjećaj”, rekla je Mišović.

Vlasnicima pasa koji su došli poklonjen je set sa higijenskim kesicama i ubrusima za pse, ali i promo materijal koji su djeca pripremila da skrenu pažnju kako je dobro imati psa za ljubimca. 

Da bude sve po propisima tu je bila i veterinar iz veterinarske stanice “Srna” Dragana Drinjak-Turnić koja je izrazila oduševljenje što je jedan od aktera današnje dječije akcije.

“Drago mi je što sam mogla da danm koristan savjet”, rekla je Turnićeva.

U školi najavljuju da će oko novogodišnjih i božićnih praznika organizovati novi bazar.

djeca djeci (1).JPG