Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović i Željko Komšić, u dogovoru s Miloradom Dodikom, ćute o tome šta se nalazi u Programu reformi BiH i ćutaće sve dok se za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i formalno ne imenuje Zoran Tegeltija.

nebojsa vukanovic n1.jpg

Rekao je ovo poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Klubu poslanika SDS, Nebojša Vukanović.

– Jasno je šta se krije. Oni će dokument poslati u Brisel i objaviti tek kada se formira Savjet ministara BiH. To su priče kao u krimi serijama – rekao je Vukanović.

Narodni poslanik dodaje da bi jedan takav dokument trebao biti javan, “kako bismo svi mogli da znamo šta naš čeka i kakve reforme ćemo morati da sprovedemo u raznim oblastima”.

– Međutim, jasno je da je taj Program reformi BiH samo jedna vrsta ANP i da je Dodik, samo pet dana nako što je govorio da nikad neće prihvatiti ANP, pa ni modifikovan, poniženo kapitulirao pred strancima i pred Bakirom i Komšićem – rekao je on.

Naglašava da je nevjerovatno da se jedan takav dokument potpiše mimo znanja institucija u Republici Srpskoj i da nije dostupan ministrima u Savjetu ministara, pa čak ni Radmanoviću ni Špiriću.

– Nije to nabavka nekog tajnog oružja ili nuklearne bombe, pa da bude vojna tajna. Jasno je da će se znati da je Milorad Dodik kapitulirao kada se objavi taj dokument. Međutim, on je spreman da i to pregrmi, jer mu je ključno da Tegeltija zasjedne u fotelju predsjedavajućeg Savjeta ministara – objasnio je on.