U 9. kolu Prve lige Republike Srpske ŽOK „Leotar“ je na svom parketu slavio protiv ŽOK „Modriča“ iz istoimenog grada sa 3:0 (25:14, 25:14, 25:19).

zok leotar modrica.JPG

Ovo je treća pobjeda Trebinjki sa kojom se nalaze u sredini tabele, a ovom utakmicom završen je jesenji dio prvenstva. Nastavak slijedi sredinom februara.

Tokom prvog seta domaće igračice su se odmah na početku "odlijepile" tako da su vodile sa 5:3, 12:5 i 21:14 za pobjedu u prvom setu 25:14.

U drugom setu ista slika kao u prvom jer su igračice Miša Pešića dobile set ponovo sa 25:14 i to za 20 minuta.

Treći set bio je daleko uzbudljiviji i trajao je 25 minuta. Domaće igračice su imale tokom cijelog seta pet do šest poena prednosti 12:7, 16:10, a set je završen sa 25:19.

Nakon utakmice trener Mišo Pešić bio je zadovoljan igrom svojih djevojaka, a one su pobjedom krunisale debitantsku polusezonu.

„Ova utakmica je već prošlost, a mi nastavljamo sa treninzima jer želimo što bolje da dočekamo nastavak prvenstva. Moje igračice iz utakmice u utakmicu sazrijevaju i nadam se da ćemo obezbijediti opstanak u drugom dijelu prvenstva“, naglasio je Pešić.

ŽOK „Leotar“: Čolić, Domazet, Anđelić, Runjevac, Zelenković, Vujović, N. Govedarica, Vulić, Obradović, Medana, Jeremić, Slavić. Trener: Mišo Pešić.

ŽOK „Modriča“: A. Govedarica, Borojević, Marković, Dugić, Zeljković, Popović, Mirković, Stojanović, Božić, Lazić, Starčević, Malinović. Trener: Jovana Bozoljac.