U 7. kolu Premijer lige BiH KK „Leotar“ pobijedio je KK „Kakanj“ 88:81 (15:23, 31:17, 19:23, 23:18).

Kk leotar.jpg

Trebinjci su na ovaj način ostvarili petu, a treću uzastopnu pobjedu u prvenstvu, a nanijeli gostima treći poraz.

Domaćin je veoma loše ušao u utakmicu pomalo siguran u pobjedu, nakon pobjede u gostima u prethodnom kolu.

Ipak nakon prve četvrtine koju je Leotar izgubio domaćini su se trgli i na kraju zasluženo pobijedili.

Tokom prvih pet minuta ekipe su se mijenjale u vođstvu, ali od 11:10 gosti prave seriju 0:12, i prvih deset minuta završilo je 15:23.

Tokom druge četvrtine gosti su i dalje vodili tako da je u 17. minutu bilo 30:38. Tada na scenu stupaju Šakotić koji postiže osam koševa (od toga dvije trojke) i Aleksić koji daje pet koševa (jedna trojka) domaćin prelazi u vođstvo od 43:38.

Do kraja poluvremena košarkaši Leotara postižu tri, a gosti dva za odlazak na poluvrijeme sa rezultatom 46:40.

Trebinjci su u trećoj četvrtini održavali prednost sa poluvremena, ali pri samom kraju ove četvrtine gosti smanjuju tako da se u posljednjih deset minuta ušlo sa 65:63.

Domaćin polako povećava prednost u četvrtoj četvrtini pa tako u 35. minutu imaju prednost od 78:67. Tada je već bio odlučen pobjednik, a na kraju utakmice na semaforu je pisalo 88:81.

Nakon utakmice Vladimir Aleksić je rekao da u dosta utakmica hladna glava presudi, a tako je bilo i večeras.

“Timski i zajednički duh vlada u našoj ekipi, a to smo pokazali i na ovoj utakmici. Nije bilo lako, a svaka utakmica je na svoj način teška jer je ovo prvenstvo dosta izjednačeno i nema lakih utakmica. Za sada smo napravili dobar posao i treba da se još malo dignemo da dobijemo još neku utakmicu na strani kako bi obezbijedili sebi mirnu polusezonu”, zaključio je Aleksić.

U narednom kolu Leotar putuje u Mrkonjić Grad gdje ga dočekuje KK “Mladost”.

KK „Leotar“: Marić, Raičević 4, Aleksić 9, Tunguz, Damjanović, Rikalo 25, Andrejević 2, Milidragović, Ninković 14, Šakotić 26, Dedijer, Milošević 8. Trener: Miro Vukoje.

KK „Kakanj“: Dedić 22, Arslanagić 11, Mesinović 6, Đorđević-Marinković 11, Sikira, Ćurevac 13, Velić 8, Pirić, Buza 6, Bašić 4, Lučić. Trener: Benjamin Šabić.