Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije danas je povodom Aranđelovdana, krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, služio pomen u Crkvi Svetog cara Lazara za 30 pripadnika nekadašnjeg Centra javne bezbjednosti Trebinje, a položeno je i cvijeće na spomen-obilježje.

slava policije.jpg

Cvijeće su položili predstavnici Policijske uprave Trebinje, Gradske uprave i gradske Boračke organizacije.

"Slava mora biti i pomen pripadnicima MUP-a koji su svoju žrtvu ugradili u temelje Republike Srpske i omogućili nama danas da nastavimo u miru da gradimo Srpsku i MUP da budu što jači, snažniji i bezbjedniji za sve građane", rekao je načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa novinarima.

On je napomenuo da je Policijska uprava Trebinje u proteklih 10 mjeseci sprovela niz aktivnosti na polju pljenidbe narkotika, rasvjetljavanja krivičnih djela paljevina na području istočne Hercegovine, kao i krivičnih djela prevara gdje su građani bili oštećeni za više desetina hiljada maraka.

Laketa je rekao i da su ilegalne migracije na području istočne Hercovine nešto što se ne smije zanemariti i što opterećuje Policijsku upravu.

"Cilj Policijske uprave Trebinje je da shodno zaključcima Koordinacionog tijela Vlade Republike Srpske zaštitimo sve građane i njihovu imovinu i da osiguramo što bezbjedniji tranzit migrantima kroz Republiku Srpsku", rekao je Laketa.

Nakon pomena i polaganja cvijeća, za goste je upriličeno druženje u prostorijama Javne ustanove "Đački dom".