U 10. kolu Premijer lige BiH RK „Leotar“ je na domaćem parketu pobijedio „Slogu“ iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja rezultatom  28:20 (15:10). Ovo je peta pobjeda Trebinjaca i sa 15 bodova nalaze se na šestom mjestu.

Rk leotar sloga1.jpg

Od početka utakmice domaćin je ozbiljno ušao u meč riješen da je dobije i da se na neki način što prije zaboravi poraz u posljednjem sekundi u prošlom kolu.

Leotar je vodio od početka utakmice tako da je u 15. minutu bilo 7:4, a na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 15:10. Tokom drugih 30. minuta nastavila se dobra igra domaćina iako je na golu gostiju u drugom poluvremenu odlično branio golman Demirović.

Tako je u 37. minutu bilo plus sedam - 17:10.

Razlika se održavala za konačnih 28:22.

Kod Leotara treba istaći odličnog golmana Radovića koji je imao 15 odbrana, od toga šest zicera i dva sedmerca i Milojevića sa 9 golova, a kod gostiju Bijak, Dedić i Haleb su postigli po 4.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić se zahvalio svojim igračima na dobroj igri.

„Znali smo šta nas čeka jedan težak protivnik pogotovo nakon utakmice u Ljubuškom i trebalo je raditi na psihičkoj pripremi. Uspjeli smo u tome i večeras da pobijedimo što nam je jako trebalo“, istakao je Tavrić.

U narednom kolu već u subotu Leotar gostuje kod RK „Slavija“ u Istočnom Sarajevu.

Rk leotar sloga2.jpg

RK „Leotar“: Savović, Draganić 5, Orbović, Miličević 9, Milojević 3, Parežanin, Nikolić 1, Ninković, Radović, Bugarinović 2, Ratković 1, Uljarević 3, Janković 2, Grk, Abramović 2, Srdanović. Ttrener: Darko Tavrić.

MRK „Sloga“: Bijaka 4, Halebić 4, Dedić 4, Gudić, Ljutić, Rušpić, Drino, Pokvić, Pedić, Kahrić 2, Šaravanja 3, Purić 5, Destanović, Demirović. Trener: Aleksandar Radosavljević.