Generalni štrajk radnika preduzeća "Vodovod" Gacko počeo je jutros uz minimalan proces rada zbog kašnjenja četiri plate i ostalih primanja, rekla je predsjednik sindikata u ovom preduzeću Sanela Ćećez.

vodovod strajk gacko.jpg

Ona je istakla da generalni štrajk neće prestati dok se ne ispune svi traženi zahtjevi.

"Naši konkretni zahtjevi bili su isplata plate radnicima za jul i avgust, a rok je bio do danas, te za septembar i oktobar do 15. decembra, ali i da se nađe konkretno rješenje za naš problem", rekla je Ćećezova nopvinarima u Gacku.

Ona je istakla da su ove zahtjeve uputili načelniku opštine Gacko Milanu Radmiloviću i ostalim čelnicima opštine, ali da niko nije odgovorio na njih do danas.

"Mislim da ćemo preduzeti i radikalne mjere, nećemo popravljati kvarove na mreži osim ako je u pitanju Dom zdravlja i škola", rekla je Ćećezova.

Radnici gatačkog "Vodovoda" kažu da je preduzeće u dubiozi i da je mnogo krivaca.

Radnik Boško Bejac kaže da je situacija alarmantna.

"Ljudi su u krizi, nemamo plate, ali ni topli obrok i ostala sledovanja koja imaju normalne firme", rekao je on.

Radnica Ranka Golubović kaže da i ona i njen suprug rade u "Vodovodu" i da su na ivici egzistencije.

"Radim malo više od 28 godina, a plate nemam četiri mjeseca. Odgovoran sam radnik i ovo nisam zaslužila. Sve što imamo, imamo iz `Vodovoda` i zato smo u bezizlaznoj situaciji", navela je ona.

Direktor "Vodovoda" Goran Lučić je na bolovanju, a niko od gatačkih čelnika danas nije želio da komentariše situaciju u "Vodovodu".