Predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH uručili su danas trebinjskom Centru za socijalni rad i Udruženju roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko" donaciju u vidu mjernih instrumenata.

donacija trebinje ambasada sad (1).JPG

Predstavnik ambasade Džodi Sims rekla je da će ovi mjerni instrumenti biti od pomoći pri boljem  tretmanu djece i odraslih, odnosno svih korisnika Centra za socijalni rad. 

"Tokom naše ranije posjete Trebinju predstavnici Centra za socijalni rad su istakli da su ovi mjerni instrumenti veoma važni za sve njihove korisnike, te da bi im oni značajno olakšali posao", navela je Simsova.

Ona je istakla da se raduje budućim programima i saradnji, te da joj je veoma drago što imaju mogućnost da pomognu.

Direktor Centra za socijalni rad Aleksandar Koprivica istakao je da u ovoj ustanovi rade psiholozi koji su obučeni za rad na mjernim instrumentima koje su dobili kao donaciju.

"Ovo će nam puno značiti jer primjenom novih metoda možemo da radimo neke opsežnije radnje i na osnovu toga da shvatimo u kojem pravcu treba da pružamo naše usluge", kazao je Koprivica.

Vrijednost donacije je 3.300 KM.

Nakon uručivanja donacije, u Muzeju Hercegovine održana je radionica "Muzej u koferu", koju čini dvadesetak malih replika etnoloških predmeta, koju su održali radnici Zemaljskog muzeja iz Sarajeva u saradnji sa kolegama iz Trebinja.

donacija trebinje ambasada sad (2).JPG

Ambasada SAD-a u BiH je, posredstvom USAID-a, i početkom ove godine pomogla realizaciju dva projekata u Trebinju - kupovinu 60 kanti za smeće i uređenje enterijera Narodne biblioteke, čija je vrijednost oko 25.000 KM.

USAID će u narednom osmomjesečnom periodu finansirati i rad servis centra udruženja "Sunce nam je zajedničko" sa oko 82.000 KM, čime će biti obezbijeđen novi set besplatnih usluga za više od 100 porodica-članova ovog Udruženja.