U Trebinju je, u ulici Trebinjskih brigada, otvoren prodajni objekat "Hercegovačka radionica" vlasnika Aleksandre Delić koji ima preko 40 proizvoda na bazi smilja, lavande, ruzmarina, divljeg nara, pelina, kantariona, nevena, pčelinjeg voska, ružine vodice, kestena, gloga, maslinovog ulja...

Hercegovacka radionica1.jpg

Svi ovi proizvodi osvajaju kvalitetom, a u njima nema hemikalija ni konzervanasa.

Vlasnik Hercegovačke radionice Aleksandra Delić rekla  je da je nakon šest godina rada i podrške dobrih ljudi otvorena ova prodavnica.

"Bavljenje ovim poslom je kao i tkanje i sa mnogo niti dobijete jedan divan tepih. Tako i ovaj naš posao, mnogo truda, rada, učestvuje dosta ljudi, cijela porodica. Ovo je plod bogat trudom. Mi ćemo uskoro da dobijemo neke mašine tako da ćemo otvoriti malu liniju za proizvodnju kozmetike pa ćemo moći da odgovorimo na veće porudžbine", istakla je Delić.

Prema riječima gradonačelnika Mirka Ćurića ovo je jedan pozitivan primjer iz proteklog perioda kada jue Gradska uprava podržala pokretanje biznisa putem  samozapošljavanja.

"Grad Trebinje je pokrenulo javni poziv za privatni biznis i sada je iznos do 15.000 KM po jednom zaposlenom, a 50 odsto sredstava treba da bude uloženo u opremu. Ono što je bitno da svi ini koji budu ispoštovali dogovor iz prethodnog perioda u vezi samozapošljavanja i dalje nastave da se bave tim poslom mi kao Gradska uprava i dalje ćemo im davati podršku. Sa istekom ugovora od 24 mjeseca mi i dalje davamo podršku", rekao je Ćurić.

Hercegovacka radionica2.jpg

"Hercegovačka radionica" je počela sa radom 2013. godine i to sa proizvodnjom prirodne kozmetike, gdje se upotrebljavalo hladno cijeđenje biljnih ulja i hercegovačkog bilja.

Ova radionica je dobitnik mnogobrojnih priznanja kao što je zlatna medalja Novosadskog sajma za kvalitet proizvoda 2017. godine za kremu od smilja, prošle za pastu za zube, antiriid i serum od smilja, a 2019. godine dodijeljena im je zlatna medalja za kvalitet proizvoda od ljekovitog bilja.

Svi preparati posjeduju sertifikat o zdravstvenoj ispravnosti Zavoda za javno zdravstvo Republike Srpske. 

radionica.JPG