U 15. kolu Druge lige Republike Srpske grupa istok FK „Leotar“ je u Sokocu pobijedio OFK „Glasinac 2011.“ rezultatom 0:1 (0:0). Ovom pobjedom ekipa iz Polica ovjerila je jesenju titulu i od najbližeg konkurenta ekipe „Drine“ iz Zvornika bježi četiri boda.

fk leotar sokolac (2).JPG

Prvi su zaprijetili gosti, ali je šut Sekulovića u devetom minutu iskosa sa 15 metara otiušao iznad gola. U istom minutu na drugoj strani najbolja prilika za domaćina, a u šansi se našao njihov najbolji igrač Šuka. Prvi udarac odbranio je Perišić, a u drugom pokušaju lopta je otišla iznad gola.

U drugih 45. minuta gosti su igrali daleko angažovanije, riješeni da dođu do tri boda. Imali su inicijativu i stvarali su prilike. Jednu od šansi iskoristio je Popović u 80. minutu kada je natrčao na odbijenu loptu i iskosa sa desne strane lopta je pronašla put u mrežu domaćina.

To je bilo 0:1, a do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Trener Leotara Oleg Ćurić rekao je da je utakmica bila teška kao što su i očekivali prije samog meča.

“Nervozno smo ušli u prvih 45. minuta i nismo uspjeli da realizujemo nekoliko šansi. Nakon dogovora u svlačionici moji igrači su ozbiljnije ušli u nastavak meča i pokazali su da smo bolji makar za taj gol”, istakao je Ćurić.

Ekipa iz Polica je posljednja ušla u pripreme za prvenstvo i da je stručnom štabu tada neko ponudio da će nakon 15. kola biti na prvom mjestu ni oni sami ne bi vjerovali. Ali upornost i trud igrača isplatila su se.

Slijedi pauza, a početak proljećnog dijela prvenstva još uvijek nije poznat.

fk leotar sokolac (1).JPG

OFK „Glasinac 2011“: M. Pajević, Ninković (od 60. minuta Lizdek), M. Pejanović, P. Pajević, B. Lukić, N. Lukić (od 87. minuta Ćosić), Kreštalica, Šuka, Vujičić, Bunijevac, A. Pejanović.

FK „Leotar“: Perišić, Milić, Andrić, P. Šešelj (od 81. minuta Nikolić), Ramić, Zečević, Prebiračević (od 89. minuta O. Šešelj), Begenišić, Popović, Ristić, Sekulović (od 68. minuta Simović).