Trebinjske zdravstvene ustanove - Bolnica i Dom zdravlja, proslavile su danas svoju krsnu slavu-Svete vrače Kozmu i Damjana, koji se smatraju zaštitinikom ljekarske profesije.

krsna slava bolnice i doma zdravlja (3).JPG

Direktor Bolnice primarijus dr Ljubica Miljanović rekla je da je ova godina za ovu ustanovu bila veoma radna i vrijedna, te da je evidentiran značajan broj malignih onkoloških pacijenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali mladi ljudi.

"Apelovala bih na sve mlade ljude da ne uzimaju alkohol, stimulativna sredstva, a sve u interesu svog zdravlja, jer se najveći broj saobraćajnih nezgoda i ozlijeda događa nakon njihovog korišćenja. Poželjela bih da u sljedećoj godini sva naša odjeljenja, osim porodilišta, imaju što manje posla", navela je Miljanovićeva.

Ona je dodala da će u narednom periodu, uz pomoć lokalne zajednice, resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske raditi na unapređenju dijagnostičkih i terapijskih procedura.

krsna slava bolnice i doma zdravlja (2).JPG

Gradonačelnik Mirko Ćurić je, čestitajući slavu zdravstvenim radnicima, istakao da je cilj lokalne samouprave da izdvoji radnike koji rade više, kako bi i njihove plate bile veće.

"Znamo da je to satisfakcija mnogima. Građani očekuju najkvalitetniju uslugu ne razmišljajući o plati medicinskih radnika. Pacijenti ne smiju da ispaštaju, a naš cilj je da im u narednom periodu stvorimo što bolje uslove zdravstvene zaštite i da težimo da medicinski radnici imaju veće plate", rekao je Ćurić.

On je kazao da je u završnoj fazi instaliranje novog sistema grijanja i hlađenja putem toplotnih pumpi u zgradi Bolnice, što će značajno smanjiti troškove, a kvalitet grijanja i hlađenja podići na mnogo veći nivo.

Obilježavanju krsne slave trebinjskih zdravstvenih ustanova prisustvovali su brojni medicinski radnici, te predstavnici političkog i privrednog života grada.

krsna slava bolnice i doma zdravlja (1).JPG