Na pripremama u Trebinju borave 24 kajakaša i člana stručnog štaba A reprezentacije Srbije, koji se na Goričkom jezeru pripremaju za nove medalje, ali i promovišu naš grad širom svijeta, s obzirom na to da su među njima svjetski prvaci i osvajači medalja na olimpijskih igrama.

kajakasi srbija pripreme trebinje.jpg

To je bio i povodom da sa njima razgovara gradonačelnik Mirko Ćurić, koji im se zahvalo što su poslije više godina odlučili da pripreme odrade u Trebinju.

On je rekao da su kajakaši istakli potencijale Goričkog jezera, te ga upoznali o sve većem interesovanjem za naš grad.

"Drago mi je što su mi prenijeli svoja iskustva, a neka od njih vezana su za Trebinje. Članovi nekoliko selekcija su ih pitali gdje obavljaju pripreme, koji je to grad, gdje je to mjesto gdje je rijeka tako čista", rekao je Ćurić.

Ćurić je kazao da je sa članovima A kajakaške selekcije Srbije dogovorio da grad Trebinje u što skorijem periodu riješi nekoliko njihovih prijedloga koji bi dodatno doprinijeli razvoju ovog sporta na Goričkom jezeru.

"Njihov prijedlog je da se uredi staza koja je prilaz do Goričkog jezera, prostor za prilazak kajaku i jedan montažni objekat koji bi bio svlačionica. Sada je na nama u gradu da to uradimo, a sljedeći susret dogovorili smo za mart 2020., kada treba da dođu predstavnici još nekoliko selekcija", naveo je Ćurić.

Svoja iskustva iz Trebinja nije krio ni novoimenovani selektor A reprezetnacije Srbije Pavle Jovanov, koji za Trebinje ima samo riječi hvale.

On je istakao da mu je veoma drago što su imali priliku da razgovaraju sa trebinjskim gradonačelnikom, koji je, kako je rekao, njihove prijedloge odmah prihvatio.

"Sve što smo predložili, a što bi svim kajakašima značajno popravilo uslove za rad, gospodin Ćurić je prihvatio. Naš sljedeći susret je u martu, kada će doći još predstavnici još nekih reprezentacije sa nama na pripreme", naveo je Jovanov.

Jovanov kaže da je nekoliko kajakaša, čim su objavili fotografije sa Goričkog jezera, dobilo poruke od svojih kolega iz Evrope sa pitanjima gdje se nalaze i kakvi su uslovi.

"Sa naše strane otišle su samo preporuke. Grad je divan, ljudi su dobri, uslovi su odlični", kazao je Jovanov.

Reprezentativac Milica Starović rekla je da se u Trebinju pripremala za svjetsko prvenstvo koje je održano u avgustu u Segedinu, gdje je izborila vizu za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

Ona je kazala da je oduševljena gradom i Goričkim jezerom.

"Iz Trebinja idemo po medalje. Vjerujem da će se o Goričkom jezeru tek pričati, jer su uslovi više nego odlični, a tek će biti kada se uradi ovo što smo danas predožili", istakla je Starovićeva.

U Trebinje već 19 godina dolazi Miroslav Rodić, koji je član stručnog štaba i dojučerašnji selektor reprezentacije. Prema njegovim riječima, na pripreme su dolazile mlađe kategorije selekcije kajakaške reprezentacije Srbije, pojedinci-članovi A selekcije, te brojni kajakaški klubovi.

On je ocijenio da je saradnja sa Kajak klubom "Trebišnjica" na visokom nivou.

"Tu su za svaku vrstu pomoći koja nam zatreba. Ovaj sport može da bude veoma značajan za turizam Trebinja, za koji znam da je u velikoj ekspanziji", rekao je Rodić.

Pripreme A kajakaške selekcije Srbije u Trebinju trajaće do 20. novembra.