Pionirske selekcije KK “Leotar” nastupili su na dva turnira u Čapljini i Mostaru i ostvarili zapažene rezultate.

Pioniri kk leotar.jpg

U Čapljini je održan turnir “Basket4Kids” na kome je učestvovalo 2007/2008. godište. Mladi košarkaši koje je sa klupe predvodio Milan Komar imali su po jednu pobjedu i poraz.

U prvoj utakmici poraženi su sa 13 koševa od KK “Sport Talent” iz Mostara, a u drugoj su pobijedili KK “Posušje” sa 25 koševa razlike.

Osvojili su drugo mjesto u grupi i nisu prošli u dalji krug takmičenja.

Organizator je televizija “SportKlub” koja prenosi sportske događaje sa područja cijele regije, a utakmice su se igrale u Gradskoj sportskoj dvorani Čapljina.

pioniri leotara 2.jpg

U Mostaru je održana “Međunarodna mini basket liga” (Jadranska liga) za dječake rođene 2008. godine i mlađe. Odigrana su dva kola i u oba su mali košarkaši iz Trebinja slavili.

Prvo je pobijeđen KK “Dubrovnik” reztultatom 43:35, a nakon toga pobijeđena je i Škola košarke “Pepi sport” sa 49:42.

Iako su bili daleko najmlađa ekipa i fizički slabiji voljni moment je presudio jer su djeca fanastičnomborbenošću ostvarila dvije važne pobjede.

Sa klupe ih je vodio trener Radoslav Ivanković.

Turnir će se nastaviti u decembru, a domaćin je Split. Tada će Trebinjci igrati protiv KK “Split” i KK “Budućnost” iz Podgorice.

KK “Leotar” turnir u Mostaru (zbir koševa): Škrivan 4, Mijanović 31, Glušac 13, Marković 6, Masleša 4, Kašiković 18, Kandić 4, Čurić 2, Nadaždin 2, Popovac, Đajić 2, Ignjatić 6.