Članovi Kluba vodenih sportova /KVS/ "Leotar" osvojili su deset medalja na 24. Međunarodnom plivačkom mitingu "Samir Ćirak Ćiro", koji je održan u Tuzli.

plivaci kvs leotar.jpg

Od osvajača medalja najistaknutija je bila Helena Lakić koja je osvojila četiri medalje i to zlatnu u disciplini 100 metara leđnim stilom i tri srebrne u disciplinama 50 metara leđno, 50 metara slobodno i 50 metara delfin.

Teodora Kraljević se „okitila“ sa tri medalje: srebrnom na 100 metara leđno i sa dvije bronzane na 100 metara slobodno i 50 metara leđno.

Jovan Vukoje osvojio je dvije bronzane medalje u disciplinama 50 i 100 metara prsno, dok se Kristina Piljević „okitila“ bronzanom medaljom na 50 metara prsno.

Na jednom od najtradicijonalnijih plivačkih takmičenja u BiH učešće je uzelo 272plivača iz 22 kluba sa prostora Mađarske, Hrvatske, Srbije, Republike Srbije i i BiH.

"Takmičenje u Tuzli je prvo od niza međunarodnih takmičenja koja nas očekuju do kraja 2019. godine. Prezadovoljini smo otplivanim rezultatima naših plivača. Na nama je da nastavimo sa dobrim treninzima", rekao je trener u KVS "Leotar" Veljko Piljević.