U 7. kolu Prve lige Republike Srpske ŽOK „Leotar“ je na svom parketu poražen od OK „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva 1:3 (21:25, 25:20, 15:25, 19:25).

zok leotar slavija.JPG

Trebinjke su ostale na dvije pobjede, a gošćama je ovo četvrta pobjeda. Tokom prvog seta bila je izjednačena borba sve do rezultata 12:12.

Nakon toga gošće prelaze u vođstvo i održavaju ga do kraja seta za pobjedu od 21:25. Ovaj set trajao je 28. minuta.

Drugi set gošće su na početku vodile, ali sredinom seta su domaće igračice preokrenule rezultat i do kraja seta očuvale prednost i dobile su set sa 25:20. Set je trajao 25 minuta.

Treći set igračice iz Istočnog Sarajeva od početka su vodile i na kraju dobile set ubjedljivo sa 15:26. Set je trajao 22 minuta.

Četvrti set domaće igračice su dobro počele i vodile sve do rezultata 16:14. Tada gošće zaredom dobijaju četiri poena, prelaze u vođstvo i održavaju ga do kraja seta za pobjedu u ovom setu od 19:25, za 23 minuta.

Nije prvi put da se na utakmicama koje igraju trebinjski klubovi okupi mali broj navijača, a to djevojke i momci ne zaslužuju.

Danas je dvadesetak navijača došlo sa ekipom Slavije i nadjačalo je sve prisutne i dalo podstrek svojim igračicama.

Nakon utakmice trener Mišo Pešić je rekao da je njegova ekipa dobro odigrala utakmicu, osim servisa.

„Ovo su dvije ekipe podjednakog kvaliteta, ali mi smo loše servirali. Tokom utakmice ulazili smo u neke blokade, dva servisa odu u aut, a onda ekipa klone. To je neiskustvo koje se prevazilazi sa treninzima i utakmicama. Idemo dalje, ja vjerujem u svoje djevojke“, rekao je Pešić.

ŽOK „Leotar“: Čolić, Anđelić, Ponjarac, Domazet, Runjevac, Vujović, Govedarica, Obradović, Vulić, Medan, Jeremić, Slavić. Trener: Mišo Pešić.

OK „Slavija“: Šoja, Rundić, Macan, Ikić, Vidaković, Jasika, Samardžić, Bozalo, Božić, Oro, Sikima, Gogić. Trener: Jovica Tošić.