U 8. kolu Premijer lige BiH RK “Leotar” je pobijedio ekipu RK “Drina” iz Zvornika sa 34:30 (14:13). Ovo je četvrta pobjeda Trebinjaca, a gosti su i dalje bez bodova u najkvalitetnijem rukometnom rangu BiH.

Rk leotar drina.jpg

Leotar je ušao ozbiljno u večerašnju utakmicu i od početka imao prednost. Svi su mislili da će to biti rutinska pobjeda, ali domaći igrači nervirali su i gledaoce i sebe tokom svih 60. minuta.

Već u 6. minutu bilo je 4:1, a u 20. minutu 10:6. Međutim, kako se bližio kraj poluvremena gosti su polako smanjivali rezultat preko Vukojičića koji je u prvom poluvrfemenu dao 10 golova tako da su u 29. minutu izjednačili na 13:13.

U posljednjem napadu sviran je sedmerac kojeg je izveo Milićević i donio vođstvo svojoj ekipi i sa 14:13 otišlo se na odmor.

Loša igra nastavljena je i u drugom poluvremenu. Tek u 57. minutu domaćin je poveo sa četiri gola razlike 32:28 tako da je na kraju rezultat bio 34:30.

Najbolji pojedinac na utakmici bio je Miljan Vukojičić iz gostujućeg kluba koji je postigao 18 golova i za njega domaći igrači nisu pronašli načina da ga zadrže.

Ovo je trebala da bude utakmica za mlade igrače da osjete prvoligašku atmosferu, ali zbog loše igre svih prvotimaca oni nisu dobili svoju šansu.

Nakon utakmice nezadovoljan igrom svoje ekipe bio je trener Darko Tavrić.

“Ovo je najlošija utakmica od kada sam ja trener. Ne može više ovako i analiziraćemo večerašnju utakmicu”, kategoričan je Tavrić.

U narednom kolu Trebinjci idu u Ljubuški gdje ih dočekuje RK “Izviđač CO”.

RK „Leotar“: Savović, Veraja, Draganić 8, Orbović, Milićević 3, Nikolić 5, Milojević 6, Ninković 2, Radović, Bugarinović 2, Uljarević 2, Abramović, Janković 4, V. Kovač, D. Kovač, Srdanović 2. Trener: Darko Tavrić.

RK „Drina“: Govedarica, Hrustić 4, Spasojević 2, Todorović, Vukojičić 18, Marković, Vidaković 2, Stefanović, Đerić, Čvorić 1, Ivanović 2, Popović, Mijatović, Cvijić 1. Trener: Milan Nedeljković.