Glumac i komičar Branislav Petrušević Petrući (64) preminuo je danas oko 14.00 sati, nezvanično saznaju "Novosti".

Petruci.jpg

Popularnom glumcu noćas je pozlilo oko 2.30 časova dok je bio u jednoj poznatoj kladionici na Terazijama u centru Beograda.

Petrući je svoju karijeru započeo na radiju, u radijskom programu Indeksovo radio pozorište, gdje je zajedno s kolegama stvarao zabavni program. Teme su im na početku bile studenti i gazdarice, a od 1981. godine počeli su raditi vruće političke, ozbiljne emisije.

U prvom programu radija Beograd sarađivao je u emisijama “Vreme sporta i razonode”, “Radio sport”, “Radio 202.”, “Radio televizija Srbije”.

Godine 1984. Petrući je glumio u filmskoj komediji “Moljac”, reditelja Miće Miloševića. U tom filmu Branislav Petrušević glumi lika po imenu Petrući.

Petrući je na sceni Kombak dvorane 26. marta ove godine obilježio svojih 40. godina karijere izvodeći stend-ap šou Svremeplov.

U svom bogatom repertoaru Petrući je igrao u predstavama “Tito u raju”, “Boj na Kosovu”, “Sa koje strane rešetaka je zatvor”, “Kladionica – naša najrazvijenija privredna grana”, “Brze pruge”, “Yugo kako to gordo zvuči”, “Vikend akcija” “Izbori bez izbora” i drugima.

Branislav Petrušević Petrući je 1990. godine glumio u muzičkoj komediji “Hajde da se volimo 3”, trilogiji filma iz 1987. godine koju je režirao Aleksandar Đorđević.

Nadimak Petrući dobio kada je jednom prilikom u dramskom programu u studiju Radija Beograd izjavio da želi da ode u Ameriku i postane poznati glumac. Našalili su se na njegov račun da on jedino može biti anglosaksonski ili italijanski glumac, nešto poput “Petrući Brenći”, i od tad je poznat po tom nadimku “Petrući” koji se i godinama kasnije zadržao uz njegovo pravo ime.

Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina, Marka i Mateju.