Turistička ponuda našeg grada i prepoznatljivi hercegovački proizvodi u naredna tri dana biće predstavljeni brojnim posjetiocima 35. Međunarodnog sajma turizma "Philoxenia" u Solunu u Grčkoj.

solun sajam turizma (3).jpg

Na štandu Turističke organizacije Republike Srpske posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa turističkom i gastro ponudom Trebinja kroz promotivni materijal Turističke organizacije grada Trebinja i Hercegovačke kuće, kao i kroz pojedine prepoznatljive proizvode sa našeg podneblja.

Direktor Turističke organizacije Marko Radić kazao je da je ovo nastavak prezentacije turističkih potencijala najjužnijeg grada Srpske u zemljama odakle tokom svake godine dolazi značajan broj turista.

"Grčka je veliko tržište iz koje u Trebinje iz godine u godinu dolazi određen broj turista. Naš cilj je da im predstavimo šta sve imamo i zbog čega treba da dođu u naš grad", kazao je Radić.

U okviru sajma sutra su planirane pojedinačne prezentacije ponude Turističke organizacije i Hercegovačke kuće.

solun sajam turizma (2).jpg

Direktor Agrarnog fonda pri kome djeluje "Hercegovačka kuća" Veselin Dutina istakao je da vjeruje da će Grci prepoznati ponudu Trebinja i u narednim godinama biti još više zainteresovani za jug Srpske.

"Uz pravoslavne manastire i druge kulturno-istorijske spomenike, neizostavan dio ponude je naša autohtona hrana koja je prepoznatljiva širom ne samo regiona, nego mogu slobodno da kažem i svijeta", rekao je Dutina.

Na štandu Turističke organizacije RS, osim Trebinja, predstavljena je i ponuda turističkih organizacija iz Foče i Višegrada, te Olimpijski centar Jahorina.

solun sajam turizma (1).jpg