Subotnje popodne i veče bogato je sportskim dešavanjima u najjužnijem gradu Republike Srpske jer će fudbaleri i rukometaši da igraju protiv ekipe „Drine“ iz Zvornika, a košarkaši protiv ekipe iz Čapljine.

kk leotar bratunac (1).JPG

Sportski dan otvara FK „Leotar“ koji na svom terenu dočekuje FK „Drina“ iz Zvornika, u 14. kolu Druge lige Republike Srpske grupa istok.

Šta reći o utakmici u kojoj se sastaju prvoplasirana i drugoplasirana ekipa. Razlika je četiri boda.

Da li će Ramić, Andrić, Ristić..., da nadmudre ekipu koju predvode Todorović, Jokić, Erić..., najboljim strijelcem Damjanovićem i odlijepiti se na tablici od najbližeg konkurenta za ulazak u Prvu ligu Republike Srpske.

U taboru Trebinjaca poslije neočekivanog poraza u Foči čitavu sedmicu se radilo na tome da se ekipa vrati na pobjednički put na kojem je bila tokom ovog dijela prvenstva.

„Idemo korak po korak i ne bih izdvajao ovu utakmicu posebno od prethodnih. Dolazi nam protivnik koji je igrao u višem rangu prethodne godine i zadržao je postojeći kadar i uz dodatna pojačanja želi da se vrati u Prvu ligu Republike Srpske. Svi igrači su spremni i nadam se da će moji igrači ispuniti sve ono što se dogovorimo u svlačionici“, istakao je trener Oleg Ćurić.

Utakmica se igra na Policama sa početkom u 13.30 časova.

RK „Leotar“ u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ dočekuje RK „Drina“ iz Zvornika u 8. kolu Premijer lige BiH.

Pogled na tablici govori da Trebinjci imaju tri pobjede, a gosti su prikovani za dno bez boda.

Ali to može da zavara ekipu Leotara koja je u srijedu izgubila u Trebinju od Sloge iz Doboja.

Igrači trenera Darka Tavrića moraju da se psihički i fizički oporave od poraza i da sve misli usredsrede na utakmicu protiv Zvorničana.

„Očekuje nas veoma važna i bitna utakmica bez obzira što su gosti bez boda. Mi moramo da promijenimo pristup utakmici jer sa ovakvim pristupom kao što smo imali protiv Dobojlija imaćemo dosta problema. Moramo goste ozbiljno da shvatimo, dobro pripremimo i motivišemo i da se vratimo na pravi kolosjek. Imamo sitnih problema u sastavu, ali nemamo alibi ni za prethodni poraz i za ovu utakmicu. Moramo zbiti naše redove i doći do pobjede“, rekao je Tavrić.

Utakmica RK „Leotar“- RK „Drina“ počinje u 17.00 časova.

Subotnje veče završava se sa košarkaškom utakmicom 5. kola Premijer lige BiH u kome KK „Leotar“ dočekuje HKK „Čapljina“ iz istoimenog grada.

Domaćini kao i gosti imaju po dvije pobjede koje su ostvarili na svome parketu.

U pripremnom periodu odigrane su dvije utakmice u kojima je ekipa Mira Vukoja ostvarila obje pobjede, u Trebinju i Čapljini.

Ali pripremne utakmice su jedno, a prvenstvene drugo.

Gosti su iskusna ekipa u kojoj Ivelja, Sinadinović, Lužaić..., a sa klupe ih predvodi trener Boris Džidić.

Trebinjci imaju igrački kadar da se suprostave gostima jer Rikalo, Aleksić, Ninković... imaju znanja i iskustva da se dođe do treće pobjede u prvenstvu.

Utakmica KK „Leotar“ - HKK „Čapljina“ počinje u 20.00 časova.

Uprave sva tri trebinjska sportska kluba pozivaju sve istinske ljubitelje sporta u gradu podno Leotara da dođu na Police i u dvoranu u Bregovima, da svojim navijanjem i podrškom pomognu klubovim iz našeg grada da dođu do novih pobjeda.