Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/ Luka Petrović izjavio je da je cilj da se u distributivnim preduzećima zadrži kvalifikovan kadar.

“Cilj nam je  da naši monteri, terenci imaju po 1.000 evra platu. To što je on završio treći stepen KV i što nije kupio diplomu mi ćemo mu omogućiti da ima 1.000 evra ako radi poslove od važnosti za našu distribuciju. Ljudi koji nisu u sistemu smanjenja gubitaka, sigurno da ih je višak i biće rješavani stimulativnim otpremninama”, istakao je Petrović.

On je dodao da se ovih dana  usaglašava sa sindikatom konačna verzija programa zbrinjavanja tehnološkog viška neefikasnih radnika.

“Mi smo se opredijelili da u distributivnim preduzećima gdje ima oko 4000 radnika bude 600 radnika viška. Znaju oni svi koji su. To su oni koji su dolazili na posao a nisu doprinosili distributivnoj djelatnosti.Oni će imati na ponudi u prvom talasu i do 50.000 KM otpremnine  u zavisnosti od godina staža u energetksom sitemu”, rekao je Petrović.

On je napomenuo da će drugi i treći talas  biti značajno manje plaćen dokće četvrti biti proglašenje tehnološkog viška i izlazak iz sistema.