Na sastanku banjalučkog i trebinjskog gradonačelnika Igora Radojičića i Mirka Ćurića predstavljen je projekat Trebinja za gradnju zgrade za mlade bračne parove, a dogovoreno je i otvaranje "Krajiške kuće" u ovom gradu na jugu Srpske, nakon što je "Hercegovačka kuća" počela da radi u Banjaluci.

radojicic u trebinju.jpg

Sagovornici su istakli da je saradnja dva grada na zavidnom nivou.

Ćurić je zahvalio Radojičiću za posjetu, te naveo da su razmijenili iskustva i predstavili projekte koje realizuju u svojim sredinama.

On je rekao novinarima da je u razmjeni ideja na prvom mjestu prepoznato da mlade treba zadržati u ovim gradovima i šta bi trebalo uraditi da bi se to postiglo.

Ćurić je podsjetio da je poslije prethodnog sastanka koji je održan u Banjaluci otvorena "Hercegovačka kuća" u najvećem gradu Srpske.

Dva gradonačelnika su dogovorila da bude otvorena i "Krajiška kuća" u Trebinju, ali i da se razmotri kako zajednički proizvode plasirati u inostranstvo.

radojicic u trebinju 1.jpg

Radojičić je nakon sastanka rekao da je ovo nastavak uspješne saradnje.

"U centru Banjaluke otvorena je `Hercegovačka kuća` koja lijepo radi i sada tamo imamo mirise i ukuse juga", rekao je Radojičić.

On je dodao da je na sastanku Trebinje predstavilo projekat gradnje zgrade za mlade bračne parove, te da će se i Banjaluka za to opredijeliti.

"Diskutovali smo i o mjerama natalitetne politike i oko toga šta subvencijama sve podstičemo kad je riječ o djeci, đacima i porodicama", istakao je Radojičić.

Gradonačelici su istakli da je bilo riječi o povoljnom poslovnom ambijentu jer je veoma važno da se otvaraju radna mjesta, te naglasili da su oba grada u razvojnim ciklusima sa vrlo pozitivnim trendovima kada je riječ o broju zaposlenih, prihodima i projektima.

Nakon sastanka, gradonačelnici Trebinja i Banjaluke iskoristili su sunčan dan i prošetali ulicama najjužnijeg grada.