Na dijelu magistralnog puta Bileća-Trebinje danas su počele pripreme za asfaltiranje ove dionice, nakon što je izvođač radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Bileći završio svoj dio posla, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Radenko Popara.

bileca.jpg

Prema njegovim riječima, sutra će početi pripremni radovi za asfaltiranje dijela glavne ulice, od benzinske pumpe do zgrade opštine, dok je postavljanje asfalta na ovoj dionici predviđeno za srijedu, 30. oktobra.

"Biće sanirani svi oštećeni ivičnjaci i trotoari u dijelu magistralnog puta, ali i u glavnoj ulici, a biće saniran i dio sporednih ulica", rekao je Popara.

On je naveo da je izvođač radova na magistralnom dijelu "Hercegovina putevi" iz Trebinja, a u gradskom dijelu građevinska firma "HP" Mostar.

Popara je rekao da će za sanaciju gradskog dijela saobraćajnica opština izdvojiti 170.000 KM iz budžeta, dok će "Putevi Republike Srpske" da saniraju dionicu magistralnog puta u dužini od 900 metara.

Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Bileći počela je prije dvije godine, a ukupna vrijednost projekta je 3,9 miliona KM.