Izaberi pismo: ćirilica / latinica

U selu Dvrsnica ponovo iscrtani ustaški simboli (Foto)

U spaljenom srpskom selu Dvrsnica u Popovom polju ponovo su iscrtani ustaški simboli u obliku slova "U", zatim krst i slovo "d" koje je simbol navijača fudbalskog kluba "Dinamo" iz Zagreba".

slovo U dvrsnica.jpg

Ustaški simbol i krst nacrtani su na saobraćajnom znaku i na zidu u ovom selu, dok je na nekadašnjem vojnom bunkeru nacrtan simbol navijača "Dinama".

Isti simbol zločinaca napisan je i u maju ove godine u ovom selu, u kome su nekada živjeli Srbi, koji su imali oko 20 kuća, a koje su u potpunosti porušene tokom posljednjeg rata.

Prije tri godine, sličan, ali veći ustaški simbol, iscrtan je traktorom na srpskoj oranici ispod sela Dvrsnica.

Mještani pričaju da se zna ko je ove simbole iscrtao, ali reakcije nadležnih za sada nema, iako crtanje ovakvih simbola veliča zločinačku NDH i fašizam - najveća zla 20. vijeka čiji su krvnici pobili milione Srba, Jevreja, Roma i ostalih antifašista.

Selo Dvrsnica je do 1995. godine bilo u sastavu tadašnje opštine Trebinje, dok je poslije rata pripalo novoformiranoj opštini Ravno u Federaciji BiH.

dvrsnica simbol a.jpg

slovo u dvrsnica 2.jpg

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja