Bilećaninu Miljanu Vujoviću (35) optuženom za ubistvo sugrađanina Petra Bajčetića ponovo je odgođeno suđenje u banjalučkom Okružnom sudu, jer se nije pojavio njegov advokat Midhat Kočo, koji je bolestan.

sud presuda.jpg

Podsjećamo da je još jednom odgođen početak suđenja, jer je prošli put Vujović otkazao punomoć Marici Ćulum, advokatu koji mu je dodijeljen i izbrao je Koču za svog advokata.

Na današnjem ročištu sud je odredio da će Vujovića tokom postupka zastupati advokat Goran Nešković iz Doboja, a suđenje je odgođeno za 28. novembar.

Vujović je na predhodnom ročištu rekao da nevjeruje Sudu u Banjaluci jer je  ranije bio nepravedno osuđen.

Njega Republičko tužilaštvo tereti da je u septembru 2016. godine na području Bileće organizovao zločinačko udruženje, te osmislio plan otmice i likvidacije Bajčetića. Plan je bio da se žrtva otme kada naiđe putem Bileća - Trebinje. 

Vujović  je saznao da  će Bajčetić ostati u svom gradu pa je izmijenio plan. 

Zajedno sa Zoranom Orbovićem (36) iz Nikšića, koji je nedavno osumnjičen za učešće u tom zločinu, otišao je u Bileću i oni su Bajčetića sačekali ispred  zgrade u ulici Alekse Šantića i pokušali ugurati u auto.

On se opirao i u tom naguravanju jedan od napadača ispalio je dva hica iz pištolja te pogodio Bajčetića u glavu i on je je podlegao na putu za bolnicu u Podgorici.  

U ovom slučaju Đorđe Radmilović je ranije osuđen na 16 mjeseci zatvora, Srđan Denda na 13 mjeseci, a Gavrilo Bjelica na godinu dana. Osuđen je i bivši pripadnik MUP RS Dragan Šarenac na 6 mjeseci zatvora, jer je Vujoviću pomagao u uklanjanju tragova, a niko od njih nije učestvovao u ubistvu Bajčetića.

Vujović je 2007. godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na osam godina robije zbog podmetanja eksplozivne naprave pod službeni automobil Miodraga Kundačine inače bivšeg komandira Jedinice Državne granične službe u Bileći.