U trebinjskoj Narodnoj biblioteci u toku je zamjena krovnih prozora za koje je sredstva od oko 11.000 KM obezbijedila Vlada Republike Srpske i Grad Trebinje.

Narodna biblioteka trebinje.jpg

U biblioteci ističu da je riječ o modernim, kvalitetnim prozorima čijim postavljanjem će biti u velikoj mjeri zaštićen knjižni fond u ovoj ustanovi, jer su dosadašnji otvori bili stari i dotrajali, pa je često prokišnjavalo i stvaralo veliku vlagu u unutrašnjosti objekta.

Zaposleni u ovoj ustanovi su izrazili zahvalnost predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću koji je prilikom nedavnog boravka u Trebinju razgovarao direktorom Narodne biblioteke Milosavom Supić Vuković, koja ga je upoznala sa problemom u ovoj ustanovi, nakon čega im je obećao sredstva u visini od 5.000 KM koliko je nedostajalo da se uradi zamjena prozora.

„Sredstva smo dobili u roku od deseta dana, tako da smo, na naše zadovoljstvo, a uz sredstva koja je Grad Trebinje već odobrio, mogli da počnemo sa radovima“, istakla je Vukovićeva.

U ovoj ustanovi su naveli da u narednom periodu planiraju pokretanje veoma značajnih projekata, među kojima je digitalizacija Legata Jovana Dučića koji je 2004. godine dobio status kulturnog dobra od velikog značaja za Republiku Srpsku.