Lijepo i sunčano poslijepodne juče su iskoristili veterani FK "Leotar" i FK "Velež" iz Nevesinja da odigraju prijateljsku utakmicu na Policama, u kojoj je domaćin slavio sa 2:1 (2:0).

veterani leotara i veleza.JPG

Golove za pobjednika postigao je Ćurić, a za goste Prodanović.

Iako je rezultat bio u drugom planu vidjela se želja obje ekipe da dođu do pobjede. Spretniji i bolji bili su Trebinjci tako da Nevesinjcima nije uspio revanš, kada su u čast otvaranja Nevesinjske olimpijade u avgustu izgubili na svom terenu 2:3.

Igrač Leotara Ranko Đedović je rekao da je bila prava sportska i korektna utakmica.

"Bila je dobra utakmica i mi smo stari sportski drugari. Lijepo je bilo vidjet prijatelje na terenu. Ovo je jedno lijepo druženje koje treba da preraste u tradiciju. Svi smo mi nekada aktivno igrali fudbal i lijepo bi bilo nekoliko puta godišnje da veterani odigraju ovakve utakmice", rekao je Đedović.

Kapiten veterana FK "Velež" Tomislav Stajić istakao je da mu je drago što je sa svojim drugovima došao u Trebinje da odigraju utakmicu.

"Igralo se fer u Nevesinju i ovdje. Najbitnije je druženje i da se podsjetimo nekadašnjih dana kada smo igrali. Za nas veterane ovakve utakmice puno znače. Ove godine odigrali smo dvije sa Leotarom i voljeli bi da odigramo pet, šest utakmica godišnje sa starim sportskim prijateljima iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske", kazao je Stajić.

Nakon utakmice nastavljeno je druženje, priča i podsjećanje na nekadašnje fudbalske dane, a prijatelji su se rastali sa željom da se u dogledno vrijeme opet susretnu na fudbalskom terenu.