Hodnik - mjesto koje često iz nekog razloga zanemarimo u odnosu na druge prostorije u kući, a zapravo predstavlja jednu bazu i važno mjesto za sve nas.

hodnik (3).jpg

Ovo je prostorija na čiju energiju nailazimo odmah po ulasku u kuću i zato je važno da prvi utisak bude dobar.

U nastavku pogledajte ideje da vaš hodnik bude bolje i ljepše mjesto.

Najvažnije od svega jeste da hodnik uvijek bude čist, provjetren i prozračan. A tek onda sve drugo dolazi na red.

Sve na dohvat ruke

Kako ne biste dolazili u situaciju da u posljednji čas pred izlazak iz kuće tražite stvari  koje su vam neophodne - napravite takav raspored u hodniku da vam sve neophodno stoji na dohvat ruke. A prema godišnjem dobu odredite koje su neophodne "sitnice" koje vam mogu zatrebati.

Čiviluk i mjesto za obuvanje obuće

Čak i onda kada je hodnik spojen sa nekom drugom prostorijom, važno je organizovati dobar raspored, i obavezno naći zgodan kutak za čiviluk, a onda i za mjesto gdje možete vi, vaša djeca ili gosti da sjednete i na miru obujete svoju obuću.

Ogledalo

Ogledalo u hodniku će vas poštediti muka i jurenja u drugu prostoriju da bacite pogled na svoj izgled prije nego što izjurite iz kuće.

hodnik (1).jpg

Važno je samo voditi računa da ogledalo ne stoji naspram ulaznih vrata, tako da se u njemu vidite odmah čim kročite u kuću.

Ovo pravilo su uveli stručnjaci iz oblasti feng šuija, i kažu da ovako postavljeno ogledalo reflektuje lošu energiju, ako vam je to važno - obratite pažnju.

Ne mora da bude skupo

Ukoliko trenutno niste u situaciji da kupujete nov nameštaj za hodnik, a upravo ste se preselili - ovo ne treba da vam bude izgovor za lošu organizaciju i odsustvo zgodnog mjesta za odlaganje stvari. Budite kreativni i improvizujte nešto, recimo obične drvene gajbice mogu sjajno da posluže.

Korpe za odlaganje

Takođe, korisna stvar za odlaganje u hodniku jesu pletene korpe.

hodnik (2).jpg

Pomoći će vam da u njih stavite razne potrebštine ili obuću. Obložite dno ovakve jedne korpe i eto rješenja za mokru obuću tokom kišnih dana.

Biljka i pano sa fotografijama

Pored stvari koje se tiču organizacije - poklonite pažnju i detaljima koji će ovaj dio kuće učiniti toplim i prijatnim mjestom. Pano sa fotografijama dodaće posebnu draž, a može poslužiti i kao mjesto za ostavljanje raznih poruka ukućanima, ili kao podsjetnik za stvari koje treba obaviti.