Na prilaz tunelu u Policama iz pravca Gorice i pored barikade i čestitih medijskih natpisa o uređenju buduće šetačko-biciklističke staze, kamioni za sada nepoznate građevinske firme iskrenuli su brojni nasip, čime su se, najblaže rečeno, ismijali za sve ono što su u proteklih mjesec i deset dana radili brojni radnici i mašine iz više preduzeća i ustanova iz našeg grada.

tunel police.jpg

Ovo je klasični primjer onih koji glume kabadahije, a njihov bezobrazluk prevršio je svaku mjeru, pa je vrijeme da ovakvo ponašanje bude sankcionisano najstrožijim novčanim kaznama, a da se odgovorna lica i firma čiji su kamioni ovo uradili debelo novčano kazne.

Ali i da sve vrati u prvobitno stanje.

Prema procjenama, na buduću biciklističko-šetačku stazu iskrenuto je više od 10 kamiona nasipa, a nisu pošteđene ni tek postavljene barikade, ismijavaćuji se tako svima koji su uključeni u ovaj projekat, te dajući do znanja da su oni iznad zakona, države i grada.

Tek treba da se utvrdi u kojoj mjeri je došlo do oštećenja barikade, te da se sagleda postoje li elementi krivične odgovornosti i ima li ovdje posla za trebinjsku policiju i tužioce Okružnog javnog tužilaštva, s obzirom na to da su uzurpirali i imovinu koja nije u njihovom vlasništvu.

Kako će se na kraju sve završiti tek će se vidjeti, a prema nezvaničnim saznanjima, komunalna policija je već bila na licu mjesta, a više informacija oko ovog bahatog ponašanja biće poznato sutra.

tunel police 2.jpg

Radovi na izgradnji šetačko-biciklističke staze počeli su početkom septembra, a do sada je skoro u cjelosti završena prva faza radova od Mokrih Dolova do naselja Perovića most u dužini od oko pet kilometara.

Tokom intenzivnih radova u proteklih mjesec i desetak dana bili su angažovani radnici civilne zaštite HET-a i njihova mehanizacija, radnici javne ustanove "Ekologija i bezbjednost" i "Komunalnog", pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava i Sportskog-ribolovnog društva "Trebinje", te mehanizacija Centra za gazdovanje kršem i "Hercegovina puteva".

U akcijama čišćenja staze, tokom kojih je prikupljeno više od 150 vreća smeća, uključili su se i članovi Planinarskog društva "Vučji zub" i Centra za održivi razvoj i ekologiju.

Plan je da šetačko-biciklistička staza bude izgrađena do Jazine.