Teško stanje u bilećkoj kasi nije spriječilo lokalne vlasti da nastave sa zapošljavanjem novih radnika i u onako prenatrpanu opštinsku upravu, u kojoj će, po najnovijem konkursu, raditi dva nova radnika na neodređeno vrijeme.

bileca-napusta-savez-opstina-i-gradova-istocne-hercegovine.jpg

Iako u bilećkoj opštini radi više od 150 radnika, to nije razlog da se ne angažuju još dva radnika, pa je očigledno da tamošnja vlast uopše ne poštuje zakon o lokalnoj samoupravi i njegove striktne odredbe.

Tako su bilećkoj opštini sada potrebni šef Odsjeka za upravno-pravne poslove i samostalni stručni saradnik za izradu rješenja iz oblasti radnih odnosa i  samostalni stručni saradnik za provođenje mjera zaštite i spasavanja.

U opštinskoj upravi u Bileći prema odredbama zakona o lokalnoj smaoupravi treba da radi tek 30 radnika.

Inače, u Bileći su duže od godinu dana aktivni radovi na izgradnji novog sistema kanalizacione mreže, zbog čega su gradske ulice u potpunosti uništene, zbog čega građani ove lokalne zajednice svakodnevno negoduju.

Radovi se izvode skoro godinu dana duže od predviđene dinamike, pa su ulice kroz centar grada često blokirane za saobraćaj, a zbog paršine građani su u strahu za svoje zdravlje.