Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić istakli su da je naš grad primjer mnogima u Republici Srpskoj u pogledu realizacije brojnih infrastrukturnih projekata koji su značajno doprinijeli promjeni sveopšte slike o Trebinju.

curic golic.jpg

Ćurić je naveo da je sa Golićevom razgovarao o budućim projektima u oblasti energetske efikasnosti na području grada, sa posebnim osvrtom na poboljšanje upravljanja otpadom kroz izgradnju reciklažnog postrojenja i sanaciju deponije Obodina.

On je kazao i da je nadležnog ministra upoznao i sa realizacijom 65 infrastrukturnih projekata koji su realizovani ili su u toku u protekle tri godine, kao i sa 32 socijalna programa među kojima je naš grad pionir u Republici Srpskoj.

Ministar Golić pohvalila je nastojanja Gradske uprave da Trebinje učini atraktivnom turističkom destinacijom, ali i napore da obezbijedi što bolji standard svojim građanima.

Ona je istakla da će resorno ministarstvo i u narednom periodu pružiti podršku svim prijedlozima projekata iz Trebinja koji doprinose opštim ciljevima građana.

Sastanku je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Srbije Ivan Karić, kojem su se gradonečelnik Ćurić i ministar Golić zahvalili za svu pomoć Vlade Srbije koja je upućena gradu Trebinju u proteklom periodu.

Golićeva će danas u Trebinju prisustvovati drugoj konferenciji o klimatskim promjena, rizicima i zajedničkom djelovanju u Kulturnom centru, a čiji su suorganizatori Grad Trebinje i Javna ustanova „Ekologija i bezbjednost“.