Tradicionalna planinarska manifestacija "Uspon na Vučji zub i vrhove Orjena" po 16. put je okupila planinare iz cijele regije, gdje je više od 200 učesnika uživalo u njedrima kamenog gorostasa planine Orjen.

uspon na vucji zub (1).jpg

Većina učesnika se odlučila za uspon na Jastrebicu, dok su oni željni adrenalina produžili na Vučji zub. Osim ovih tura jedna grupa je izabrala najlakšu varijantu-šetnju do Ledene pećine poviše Dobrog dola.

Prelijepo vrijeme ovaj uspon je učinilo još ljepšim, a posebno zadovoljsto predstavlja što je sve proteklo u najboljem redu i bez ijedne ogrebotine.

Domaćini, članovi Planinarskog društva "Vučji zub", potrudili su se da ponovo osvježe markaciju kroz šumu do Jastrebice i maksimalno pripreme sve staze za ovaj događaj.

"Nakon uspona na vrhove i silaska u Pirinu poljanu učesnici su se mogli osvježiti našim hercegovačkim čajem a zatim po povratku u dom Tuli vratiti izgubljenu energiju izvrsnim ručkom. Naveče je, po tradiciji, priređena dodjela zahvalnica a u nastavku večeri druženje uz muziku", naveli su u "Vučjem zubu".

uspon na vucji zub (2).jpg