Postavljanjem betonskih prepreka na ulaz i izlaz u tunel u Policama onemogućeno je odvijanje saobraćaja vozilima, a moći će da ga koriste isključivo pješaci i biciklisti.

prepreke tunel police.jpg

Nakon što su mašine i radnici HET-a očistili prilaze tunelu i sam tunel, primjećeno je da veliki broj naših sugrađana koristi tunel za vožnju vozila, zbog čega su danas postavljene prepreke.

Riječ je o betonskim preprekama čija je težina oko jedne tone, koje su ofarbane specijalnom bojom kako bi bile lako uočljive - kažu u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove čiji su ih radnici postavili.

Prepreke će uskoro biti postavljene na još nekoliko dijelova nove biciklističko-šetačke staze, kako bi bio onemogućen saobraćaj za vozila.

U isto vrijeme, članovi Planinarskog društva "Vučji zub" i Centra za održivi razvoj i ekologiju prikupili su oko 150 vreća smeća na dionici od Mokrih Dolova do puta ka tvrđavi Mičevac.

Akcija će biti nastavljena u narednim danima na dionici buduće biciklističko-šetačke staze do naselja Perovića most.

Privode se kraju i radovi na uređenju srednjovjekovnog grada Mičevac, gdje su angažovani radnici Javne ustanove "Ekologija i bezbjednost".

micevac.jpg

Na čišćenju buduće biciklističko-šetačke staze angažovani su i radnici i mehanizacija "Komunalnog", mehanizacija "Hercegovina puteva" i Centra za gazdovanje kršem, radnici Sportskog ribolovnog društva "Trebinje", te pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U narednom periodu biće nastavljeni radovi na uređenju biciklističko-šetačke staze u dužini od oko 10 kilometara od naselja Perovića most do Jazine.