Sa 5. "Međunarodne dječije olimpijade" koja je održana u Bolu na Braču (Hrvatska) najmlađi članovi Atletskog kluba "Trebinje" vraćaju se sa 16 medalja.

Atletika.jpg

Preko 200 učesnika takmičilo se u disciplinama skok u dalj, 60 metara sprint i poligoon spretnosti.

Djeca su bila raspoređena po godištima od 2008 do 2014. Zlatne medalje u sve tri discipline osvojili su Nađa Čabrilo (2011) i Nenad Krstović (2008).

Mara Nožica (2010) osvojila je tri medalje i to zlatnu u 60 metara sprint i srebrne u skoku u dalj i poligonu spretnosti.

Katarina Davidović (2008) osvojila je dvije srebrne medalje na 60 metara sprint i poligonu spretnosti, a bronzu u disciplini skok u dalj.

Ivana Miliša (2009) osvojila je srebro u skoku u dalj, a bronze u poligonu spretnosti i na 60 metara sprint. Marija Šaraba (2010) osvojila je bronzanu medalju u skoku u dalj.

Iako sa najmanjim brojem takmičara AK "Trebinje" u ukupnom plasmanu osvojio je pehar za drugo mjesto. Prvo mjesto pripalo je AK "Sanja" iz Bara, a treći su bili domaćini iz "Unisport škole višestranog razvoja – Bol".

Splitski sveučilišni sportski savez organizovao je dvodnevni događaj koji je zabavio i razgibao male sportiste iz sedam klubova i to Splita, Herceg-Novog, Supetra, Mostara, Bara, Trebinja i Bola.