Pretežno sunčano vrijeme sa temperaturama koje će se kretati i do 28 stepeni Celzijusa očekuje se u BiH i Republici Srpskoj narednih dana.

suncano-i-toplo-vrijeme.jpg

Drugog dana vikenda, u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti dosta magle.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje i do 15 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 18 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U ponedjeljak će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle.

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između pet i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Pretežno sunčano vrijeme očekuje se i u utorak. 

Najniža jutarnja temperatura većinom između pet i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

U srijedu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Najniža jutarnja temperatura većinom između pet i 10, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 27 stepeni Celzijusa.